Velika Britanija

Bogatstvo kralja Čarlsa Trećeg uvećano: Bogatiji je i od majke

  • Izvor: Telegraf
  • 20.05.2024. 17:00

Lično bogatstvo britanskog kralja Čarlsa Trećeg povećano je za deset miliona i sada iznosi ukupno 610 miliona funti! Kako je prenio "Dejli mejl", kralj Čarls Treći je sada bogatiji od svoje majke kraljice Еlizabete Druge, čija je vrijednost lične imovine bila procijenjena na 370 miliona evra.

Kralj koji je prije manje od dvije godine stupio na dužnost, trenutno zauzima 258. mjesto na listi najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji. Prošle godine Čarls Treći je bio na 263. mjestu ove liste. Britanski vladar je uvećao svoje bogatstvo zahvaljujući rastu vrijednosti nekretnina koje posjeduje, a koje su ranije pripadale kraljici Еlizabeti Drugoj.

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

U spisak imovine kralja Čarlsa Trećeg ulaze samo njegove lične nekretnine, ne i one čiji je vlasnik kraljevska porodica. 

Podsjećamo, britanska kraljica Еlizabeta Druga preminula je 8. septembra 2022. godine.

Ona je na tronu provela 70 godina i 214 dana. Drugi je monarh u svijetu sa najdužim boravkom na vlasti u istoriji poslije francuskog vladara Luja XIV, koji je na tronu proveo 72 godine i 110 dana.

Zanimljivo je da kralj Čarls nije najbogatiji od javnih ličnosti, odnosno onih koji se bave državničkim poslovima. Britanski premijer Riši Sunak i njegova supruga Akšata Muti su u posljednjih godinu dana zaradili novih 120 miliona funti. Vrijednost njihovog bogatstva je procijenjena na 651 milion funti.

Pratite nas i putem Vibera