Ђузепе Kонте

Бивши премијер: Стратегија НАТО-а пропала - Русија није поражена ни изолована

  • 18.09.2023. 16:58

Бивши италијански премијер Ђузепе Kонте истиче да стратегија НАТО-а у Украјини није довела до жељеног резултата и војног пораза Русије, те да санкције нису довеле до опипљивих посљедица по руску привреду.

"Није било разбијања руске војске у Бахмуту, није било повлачења пред украјинском контраофанзивом. Перспектива унутрашње дестабилизације Русије пропала је у позадини јачања вођства Владимира Путина и растућег консензуса унутар државе" . навео је Kонте на друштвеним мрежама.

Као да нешто значе: ЕУ почиње дискусију о 12. пакету санкција

Као да нешто значе: ЕУ почиње дискусију о 12. пакету санкција

Он истиче да је "више од шест милиона Украјинаца напустило своју домовину".

"Реалност је да су читави градови и велике територије збрисане са лица земље, а у надолазећим годинама мораћемо помоћи у њиховој обнови уз ангажман европских финансијских средстава.

Само у почетној фази, тај износ се процјењује на 50 милијарди евра" - наводи Kонте, који је обављао премијерску улогу у Италији у периоду 2019-2021. године.

Круже гласине да је Кадиров мртав, огласио се и Кремљ!

Круже гласине да је Кадиров мртав, огласио се и Кремљ!

Он наглашава да изолација Москве није успјела и подсјећа на самит БРИKС-а у Јоханезбургу под вођством Kине и Русије, на коме је дошло и до проширења тог формата.

Kонте позива да се, након годину и по од почетка сукоба у Украјини, "направи поштена анализа ситуације", а не да се подлијеже "оптимистичним процјенама које превладавају на Западу и које су подстакнуте "заглушујућом, али површном милитаристичком пропагандом".




Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)