ATV

Đuzepe Konte

Bivši premijer: Strategija NATO-a propala - Rusija nije poražena ni izolovana

 • 18.09.2023. 16:58

Bivši italijanski premijer Đuzepe Konte ističe da strategija NATO-a u Ukrajini nije dovela do željenog rezultata i vojnog poraza Rusije, te da sankcije nisu dovele do opipljivih posljedica po rusku privredu.

"Nije bilo razbijanja ruske vojske u Bahmutu, nije bilo povlačenja pred ukrajinskom kontraofanzivom. Perspektiva unutrašnje destabilizacije Rusije propala je u pozadini jačanja vođstva Vladimira Putina i rastućeg konsenzusa unutar države" . naveo je Konte na društvenim mrežama.

Kao da nešto znače: ЕU počinje diskusiju o 12. paketu sankcija

Kao da nešto znače: ЕU počinje diskusiju o 12. paketu sankcija

On ističe da je "više od šest miliona Ukrajinaca napustilo svoju domovinu".

"Realnost je da su čitavi gradovi i velike teritorije zbrisane sa lica zemlje, a u nadolazećim godinama moraćemo pomoći u njihovoj obnovi uz angažman evropskih finansijskih sredstava.

Samo u početnoj fazi, taj iznos se procjenjuje na 50 milijardi evra" - navodi Konte, koji je obavljao premijersku ulogu u Italiji u periodu 2019-2021. godine.

Kruže glasine da je Kadirov mrtav, oglasio se i Kremlj!

Kruže glasine da je Kadirov mrtav, oglasio se i Kremlj!

On naglašava da izolacija Moskve nije uspjela i podsjeća na samit BRIKS-a u Johanezburgu pod vođstvom Kine i Rusije, na kome je došlo i do proširenja tog formata.

Konte poziva da se, nakon godinu i po od početka sukoba u Ukrajini, "napravi poštena analiza situacije", a ne da se podliježe "optimističnim procjenama koje prevladavaju na Zapadu i koje su podstaknute "zaglušujućom, ali površnom militarističkom propagandom".
Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.