Đuzepe Konte

Bivši premijer: Strategija NATO-a propala - Rusija nije poražena ni izolovana

  • 18.09.2023. 16:58

Bivši italijanski premijer Đuzepe Konte ističe da strategija NATO-a u Ukrajini nije dovela do željenog rezultata i vojnog poraza Rusije, te da sankcije nisu dovele do opipljivih posljedica po rusku privredu.

"Nije bilo razbijanja ruske vojske u Bahmutu, nije bilo povlačenja pred ukrajinskom kontraofanzivom. Perspektiva unutrašnje destabilizacije Rusije propala je u pozadini jačanja vođstva Vladimira Putina i rastućeg konsenzusa unutar države" . naveo je Konte na društvenim mrežama.

Kao da nešto znače: ЕU počinje diskusiju o 12. paketu sankcija

Kao da nešto znače: ЕU počinje diskusiju o 12. paketu sankcija

On ističe da je "više od šest miliona Ukrajinaca napustilo svoju domovinu".

"Realnost je da su čitavi gradovi i velike teritorije zbrisane sa lica zemlje, a u nadolazećim godinama moraćemo pomoći u njihovoj obnovi uz angažman evropskih finansijskih sredstava.

Samo u početnoj fazi, taj iznos se procjenjuje na 50 milijardi evra" - navodi Konte, koji je obavljao premijersku ulogu u Italiji u periodu 2019-2021. godine.

Kruže glasine da je Kadirov mrtav, oglasio se i Kremlj!

Kruže glasine da je Kadirov mrtav, oglasio se i Kremlj!

On naglašava da izolacija Moskve nije uspjela i podsjeća na samit BRIKS-a u Johanezburgu pod vođstvom Kine i Rusije, na kome je došlo i do proširenja tog formata.

Konte poziva da se, nakon godinu i po od početka sukoba u Ukrajini, "napravi poštena analiza situacije", a ne da se podliježe "optimističnim procjenama koje prevladavaju na Zapadu i koje su podstaknute "zaglušujućom, ali površnom militarističkom propagandom".




Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: