Bivši britanski premijer umiješan u skandal sa lobiranjem

  • 12.04.2021. 16:55

Britanske vlasti pokrenule su danas istragu o skandalu u vezi sa lobiranjem u koji je umiješan bivši premijer Dejvid Kameron.

Vlasti su saopštile da su zatražile pokretanje nezavisne istrage o kompaniji “Grinsil kapital”, za koju je Kameron radio nakon odlaska iz Dauning strita.

Mek Blejn, portparol britanskog premijera Borisa Džonsona, rekao je da će istragu predvoditi advokat Najdžek Bordman, koji će ispitati dobijene ugovore i na koji su način poslovni predstavnici sarađivali sa administracijom.

Agencija AP navodi da je Kameron lobirao kod zvaničnika vlasti, uključujući ministra finansija Rišija Sunaka i ministra zdravlja Meta Henkoka u ime “Grinsila”, koji je propao prošlog mjeseca, čime je ugroženo više hiljada radnih mjesta u čeličani čiji je rad finansirala ova firma.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм