Tvrdi Antonov

Bajden bi mogao da odobri Kijevu upotrebu američkog dalekometnog oružja

  • Izvor: SRNA
  • 13.09.2024. 22:51

Predstojeći sastanak predsjednika SAD Džozefa Bajdena i premijera Velike Britanije Kira Starmera mogao bi da se završi saopštenjem u kojem se daje "zeleno svjetlo" za upotrebu dalekometnog oružja koje su njihove zemlje dale Kijevu za napade duboko u ruskoj teritoriji, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

On je na relevantno pitanje voditelja televizije "Rusija-24" rekao da ne može da isključi donošenje takvih odluka nakon sastanka.

"Ne mogu da isključim ni situaciju u kojoj bi tokom našeg razgovora na Si-Еn-Еnu, `Foks njuzu` ili `Еj-Bi-Siju` udarna vijest bila da je /američki/ predsjednik donio takvu odluku", dodao je Antonov.

List "Dejli telegraf" objavio je ranije da bi se Starmer i Bajden tokom današnjeg sastanka mogli dotaći teme dozvoljavanja Ukrajini da koristi britanske dalekometne projektile "Storm šedou".

U izvještaju se navodi da će vijest o tome, ukoliko Starmer i Bajden dnesu odluku da to odobre, vjerovatno objaviti krajem septembra, u okviru zasjedanja Generalne skupštine UN koje je u toku, prenio je TASS.

List "Gardijan" objavio je u srijedu, 11. septembra, da Starmer ne želi da o takvoj odlucu javno govori nakon sastanka sa Bajdenom. 


Pratite nas i putem Vibera