Предсједник Русије

АТВ у Москви: Путин положио заклетву

  • Извор: АТВ
  • 07.05.2024. 20:19

Владимир Путин се пети пут заклео над Уставом Руске Федерације.

"Заклињем се да ћу, приликом вршења овлашћења предсједника Руске Федерације, поштовати и штитити права и слободе човјека и грађанина, поштовати и бранити Устав Руске Федерације, штитити суверенитет и независност, безбједност и интегритет државе и вјерно служити народу“, рекао је Путин током полагања заклетве.

Великом палатом Кремља зачула се потом химна Руске Федерације.

А, затим и салутирање 30 плотуна - у част новог-старог Врховног команданта оружаних снага.

Неколико хиљада гостију у свечаним кремљовским салама и милиони испред екрана, слушало је поруке Владимира Путина. Судбину Русије ћемо одређивати ми, поручио је предсједник Русије.

„Увјеравам вас да ће и убудуће интереси, безбједност народа Русије за мене бити изнад свега. Велики циљеви могу  се остварити само заједно са народом. Морамо да осигурамо да се поуздано настави развој земље у деценијама које слиједе, да одгајимо и васпитамо млада покољења која ће јачати моћ Русије, развијати нашу државност. Ми смо јединствен и велики народ. И заједно ћемо савладати све препреке, остварити све што смо замислили. Заједно ћемо побиједити“, рекао је Путин.

На инаугурацији се могло видјети много познатих лица - премијери, министри, представници друштвеног и културног живота Русије. Сви су сагласни да је данашња инаугурација одраз снаге њихове земље и увертира у бољу будућност.

„Све је било одлично, позитивно. Стабилно. Све је било добро, одушевљени сам говором предсједника и тиме што нас чека велики посао“, рекао је Марат  Хуснилин, потпредсједник Владе РФ.

„Најљепши утисци, први пут сам на инаугурацији. Наравно да је значајна, важна“, рекао је Денис Пушилин, лидер ДНР-а.

„Утисци су такви да ми је срце пуно, јер се ради о не тако једноставној инаугурацији и о не тако једноставном времену. Гледала сам у очи предсједника, посебно онда када је дочекивао Семјоновски пук, видјела сам у њима и бол за нашим борцима и вјеру у побједу“, изјавила је Ољесја Шигина,  Фестивал „Филм у служби отаџбине“

„Какви су утисци?“, „Велика држава, велики предсједник. Утисци су сјајни!“, навела је Елена Скарњикова,  бесмртни пук Русије.

Данас у Кремљу нису били само представници политичке елите и домаће званице. Било је много гостију и из међународног јавног живота. Међу њима Стивен Сигал. За АТВ је коментарисао и односе са Србима.

„Данас је било спектакуларно.  Заиста, заиста дивно и мислим исто тако да су наше двије земље блиски пријатељи и савезници“, навео је Сигал.

Владимир Путин је први пут изабран за предсједника Русије 2000. године. Нови мандат на функцију шефа државе добио је до 2030. године.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.