SAD

Atentator na Trampa bio republikanac, donirao novac grupama povezanim sa demokratama

  • Izvor: Tanjug
  • 14.07.2024. 09:52

Nakon što je Federalni istražni biro identifikovao 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kao atentatora na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa na izbornom skupu u Batleru, u Pensilvaniji, američki mediji objavljuju nove infromacije o njemu.

Kruks je živio u pregrađu Pitsburga, Betel Parku, oko 90 kilometara južno od mjesta na kojem je organizovan Trampov predizborni skup, piše Si-Еn-Еn.

Maturirao je u srednjoj školi "Betel Park" 2022. godine.

Dodik najoštrije osudio pokušaj ubistva Donalda Trampa, poželio mu brz oporavak

Dodik najoštrije osudio pokušaj ubistva Donalda Trampa, poželio mu brz oporavak

Registrovan je kao republikanac, prema podacima iz baze podataka birača u Pensilvaniji i predstojeći novembarski predsjednički izbori bili bi prvi na kojima bi mogao da glasa.

Međutim, zapisnici Savezne izborne komisije ukazuju da je izvjesni Tomas Kruks, sa istim mjestom prebivališta, u januaru 2021. godine donirao 15 dolara odboru za političko djelovanje koji je povezna sa Demokratskom strankom.

Njegov otac, Metju Kruks, rekao je za Si-Еn-Еn da pokušava da shvati "šta se dešava", ali da će "sačekati razgovore za nadležnim organima" prije nego što da izjave o svom sinu.

Trampa krvavog spasavali sa bine, on se nastavio obraćati okupljenim pristalicama

Trampa krvavog spasavali sa bine, on se nastavio obraćati okupljenim pristalicama

Podsjetimo, Tomas Metju Kruks nije imao legitimaciju kod sebe pa su forenzičari proveravali "njegov DNK", zbog čega je identifikacija trajala duže od predviđenog.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)