ЦДЦ

Америка прати нови вирус у Кини

  • Извор: Б92
  • 28.11.2023. 18:10

Амерички Центар за контролу болести (ЦДЦ) огласио се поводом повећаног броја оболијевања дјеце у Кини.

Наиме, из ЦДЦ-а кажу да су у комуникацији са кинеским колегама у вези са све већим страхом остатка свијета да би се из Кине могла поново проширити нека заразна болест.

Дејвид Дајгл, портпарол ЦДЦ-а, изјавио је за Њузвик да ће та америчка федерална служба наставити да прати ситуацију у Кини, као и комуникацију с кинеским колегама.

ЦДЦ је срађивао са кинеским партнерима преко 30 година по питању заразних болести које циркулишу међу глобалном популацијом, наведено је из ЦДЦ-а.

Прва фотографија језиве несреће код Фоче: Стијена улетјела у кабину камиона

Прва фотографија језиве несреће код Фоче: Стијена улетјела у кабину камиона

Подсјетимо, Свјетска здравствена организација је изразила забринутост због ширења мистериозне упале плућа у Кину, а снимци који су објављени на друштвеним мрежама показују препуне болнице и чекаонице.

Од Кине је затражено и званично објашњење о чему се ради, а Пекинг је доставио извјештај у ком су навели да је ријеч о уобичајеној инфекцији која доводи до упале плућа, као и да је у питању колективни пад имунитета јер је та земља тек ове године укинула мјере за спречавање короне.

Дјеца у Кини оболијевају од непознатог вируса, у Америци масовно умиру пси

Дјеца у Кини оболијевају од непознатог вируса, у Америци масовно умиру пси

Ипак, СЗО је навела да је потребно да им се достави детаљнија анализа јер је свет опет у страху да се из Кине поново не рашири нека нова заразна болест, попут коронавируса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)