Марија Захарова

Америка поставља нуклеарне ракете дугог домета у Њемачкој, огласила се Москва

  • 11.07.2024. 20:49

Одлука америчке администрације да размјести нуклеарне ракете дугог домета у Њемачкој покушај је да се спаси Бајденова репутација и да се скрене пажња са његових неуспјеха, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Вашингтон предузима низ мјера да спасе свог кандидата Бајдена од либералних демократа, послије низа катастрофалних дебата и након што је цијела земља задрхтала од ужаса и почела да поставља питања како се то догодило", казала је Захарова за канал Русија 24, а преноси РТ.

Она је додала да су и Американци почели да постављају питања како информативна политика САД структурисана на такав начин, и цијела држава, као ни цивилно друштво и становништво земље, немају појма о здравственом стању америчког лидера.

САД ће распоредити хиперсонично оружје у Њемачкој

САД ће распоредити хиперсонично оружје у Њемачкој

Захарова је нагласила да Вашингтон тренутно чини све да скрене пажњу јавности са питања са којим се суочавају читаве САД.

Вашингтон и Берлин су 10. јула издали заједничко саопштење, у којем се наводи да ће Сједињене Државе, почевши од сљедеће године, почети да распоређују системе за ударе дугог домета, укључујући хиперсонично оружје, у Њемачкој.

Настала свеопшта паника: Елитна украјинска бригада напушта фронт!

Настала свеопшта паника: Елитна украјинска бригада напушта фронт!

Оружје ће бити распоређено 2026. године, а накнадно се планира трајно размјештање на територији Њемачке.

Замјеник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков такође је реаговао на ову одлуку САД, поручивши да Русија припрема војни одговор на размјештање америчких ракета у Њемачкој.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.