Јављају Британци

Настала свеопшта паника: Елитна украјинска бригада напушта фронт!

  • 11.07.2024. 19:23

Елитна 47. механизована бригада украјинских оружаних снага, позната и под називом „Магура“, започела је неовлашћено повлачење са фронта, изјавио је британски експерт Александар Меркурис.

- Говорио сам у више емисија да се војна ситуација у Украјини претвара у катастрофу. Сада почињемо добијати извјештаје да 47. механичка бригада не само да губи положаје, што се догађа већ неко вријеме, већ и да њени војници започињу неовлашћена повлачења - рекао је Меркурис у свом видео блогу на YоуТубе-у.

„Магура“ се повлачи са положаја које је раније захтијевало врховна војна команда, упркос губицима у људству и недостатку мотивације код нових резервиста.

Спрема се хаос, Блинкен: ''Ф-16'' на путу ка Украјини

Спрема се хаос, Блинкен: ''Ф-16'' на путу ка Украјини

- Већина њих је мртва или рањена, или су исцрпљени и деморализовани, и то је само један одред - примјетио је Меркурис, додајући да се број извјештаја о слабљењу борбених способности војника украјинских оружаних снага на фронту „све више повећава“.

47. бригада украјинских оружаних снага, обучавана у Њемачкој, била је једна од главних ударних снага током љетњег противнапада 2023. године. Тада су користили возила Бредли и тенкове Леопард. Према плану Кијева, ови војници су требали „стићи до Крима“ и тамо проћи „побједнички дефиле“, али након неуспјеха, „Магура“ се показала као једна од највише искрвављених јединица на фронту.

Моди открио шта је једино рјешење за сукобе у Украјини и Гази

Моди открио шта је једино рјешење за сукобе у Украјини и Гази

У октобру прошле године, у друштвеним мрежама готово отворено су се објављивали сукоби војника бригаде с командантима, који су једни друге оптуживали за лоше вођење усред смањења броја припадника бригаде.

Након неуспјеха у Запорожској области, команда је пребацила бригаду у подручје Авдејевке, одакле су војници такође отишли.

Тотални слом Украјине: Руси на километар од Торецка

Тотални слом Украјине: Руси на километар од Торецка

У вријеме службе у „Магури“, четири пута су мијењали команданте, сваки пут након губитака на фронту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.