Marija Zaharova

Amerika postavlja nuklearne rakete dugog dometa u Njemačkoj, oglasila se Moskva

  • 11.07.2024. 20:49

Odluka američke administracije da razmjesti nuklearne rakete dugog dometa u Njemačkoj pokušaj je da se spasi Bajdenova reputacija i da se skrene pažnja sa njegovih neuspjeha, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Vašington preduzima niz mjera da spase svog kandidata Bajdena od liberalnih demokrata, poslije niza katastrofalnih debata i nakon što je cijela zemlja zadrhtala od užasa i počela da postavlja pitanja kako se to dogodilo", kazala je Zaharova za kanal Rusija 24, a prenosi RT.

Ona je dodala da su i Amerikanci počeli da postavljaju pitanja kako informativna politika SAD strukturisana na takav način, i cijela država, kao ni civilno društvo i stanovništvo zemlje, nemaju pojma o zdravstvenom stanju američkog lidera.

SAD će rasporediti hipersonično oružje u Njemačkoj

SAD će rasporediti hipersonično oružje u Njemačkoj

Zaharova je naglasila da Vašington trenutno čini sve da skrene pažnju javnosti sa pitanja sa kojim se suočavaju čitave SAD.

Vašington i Berlin su 10. jula izdali zajedničko saopštenje, u kojem se navodi da će Sjedinjene Države, počevši od sljedeće godine, početi da raspoređuju sisteme za udare dugog dometa, uključujući hipersonično oružje, u Njemačkoj.

Nastala sveopšta panika: Еlitna ukrajinska brigada napušta front!

Nastala sveopšta panika: Еlitna ukrajinska brigada napušta front!

Oružje će biti raspoređeno 2026. godine, a naknadno se planira trajno razmještanje na teritoriji Njemačke.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov takođe je reagovao na ovu odluku SAD, poručivši da Rusija priprema vojni odgovor na razmještanje američkih raketa u Njemačkoj.

Pratite nas i putem Vibera