Užas

Alžir: Šumski požari odnijeli 15 života, temperature do 50 stepeni

  • Извор: Анадолија
  • 24.07.2023. 15:57

Najmanje 15 osoba poginulo je, a 26 povrijeđeno u šumskim požarima koji su zahvatili više regija u Alžiru, gdje su temperature vazduha posljednjih dana skočile i do 50 stepeni Celzijusa.

Požari su izbili na šumskim i poljoprivrednim zemljištima na 97 različitih tačaka u 16 alžirskih gradova, a neki od požara zahvatili su i sela, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Alžira.

U požarima u Alžiru do sada je smrtno stradalo 15 osoba, povrijeđeno 26, a evakuirano oko 500 osoba.

Šumski požari i dalje bukte u obalnim gradovima kao što su Bumerdas, Bouira, Tizi Vizu, Bejaia, Jijel i Skikda, a napori na gašenju požara se nastavljaju mobilizovanjem svih sredstava.

Požari i vrućina u Grčkoj: Naređene nove evakuacije, Akropolj zatvoren za posjete

Požari i vrućina u Grčkoj: Naređene nove evakuacije, Akropolj zatvoren za posjete

Nacionalna civilna zaštita juče je saopštila da su šumski požari izbili u sedam gradova na sjeveru zemlje zbog visokih temperatura vazduha, te da se nastavlja gašenje iz vazduha i s kopna.

Meteorološki zavod Alžira podigao je alarm s narandžaste na crvenu i objavio da u zemlji vladaju teški klimatski uslovi gdje temperatura vazduha prelazi 48 stepeni.

Otprilike mjesec dana u Alžiru se bilježe rekordne temperature koje dosežu 48 stepeni u glavnom gradu, a idu i do 50 stepeni u drugim regijama.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм