Završeno saslušanje Tačija u Hagu

  • 16.07.2020. 22:32

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu završeno je saslušanje predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, koje je trajalo četiri dana.

Tači je nakon saslušanja rekao da je završio svjedočenje i da je veoma zadovoljan što je četiri dana imao priliku da daje objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču njegove aktivnosti tokom rata, prenosi "Kosovo onlajn".

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine OVK-a predalo je krajem juna vijeću ovog tribunala prijedlog optužnice kojim se nekadašnji komandant terorističke OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedjela.

U decembru 2011. godine švajcarski senator Dik Marti objavio je izvještaj Savjeta Evrope u kojem je navedeno nekoliko bivših vođa terorističke OVK-a koji su umiješani u ratne zločine.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм