Масакр у Рибникару

''Зашто сте убили моју кћерку? Послије свега ти мрзиш мене'' Отац убијене Еме поставио болно питање

  • Извор: Курир
  • 21.05.2024. 14:24

- Зашто сте убили моју кћерку?

Ово питање, данас је у судници Вишег суда у Београду, поставио оптуженој Миљани Кецмановић, мајци дјечака убице који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро вршњака и радника обезбјеђења школе, Драган Кобиљски, отац убијене Еме Кобиљски.

Подсјетимо, осим Миљане Кецмановић на оптуженичкој клупи је и њен супруг, отац малољетног убице, Владимир Кецмановић.

Како Курир незванично сазнаје, на питање оца који је кобног дана остао без кћерке, Миљана Кецмановић није дала одговор.

Београд облијепљен плакатима Ратка Младића

Београд облијепљен плакатима Ратка Младића

- На ово, као ни на бројна друга питања оптужена Миљана Кецмановић није одговорила. На претходном суђењу на питање откуд њен ДНК на чаури која је пронађена у учионици историје VII/2 у ком је њен син завршио крвави поход, одговорила је "пустите машти на вољу". На слично питање, постављено данас у судници, Миљана Кецмановић која је иначе по професији стручњак за ДНК, одговорила је да је то "дио веће слагалице" - каже извор Курира.

Иначе, како је Курир писао и она и њен супруг, оптужени Владимир Кецмановић негирали су наводе оптужнице Вишег јавног тужилаштва, којом је њој стављено на терет недозвољено држање оружја и муниције, а њему да је извршио кривично дјело тешко дјело против опште сигурности.

Дачић открио детаље несреће у којој је погинуо возач аутобуса

Дачић открио детаље несреће у којој је погинуо возач аутобуса

- Отац и мајка дјечака убице од првог дана суђења покушавају себе и своју породицу да представе као жртве, и то је оно због чега родитељи дјеце коју је њихов син тога дана стријељао, губе стрпљење. Болно им је да гледају невјеште покушаје глуме, неискрене изјаве саучешћа, њихов утисак је да се Миљана и Владимир Кецмановић стављају у улоге жртве, али чим се опусте излазе из њих и показују право лице - каже извор Курира и открива да је данас, када је пролазио поред оптуженог Владимира Кецмановића, отац Еме Кобиљски упутио јасно питање и њему.

- Питао га је: "Зашто ти мене гледаш као да ме мрзиш? Послије свега, ти мрзиш мене?" - преноси наш извор ријечи које је Драган Кобиљски, наводно, у судници упутио оптуженом Кецмановићу, а које према ријечима саговорника, откривају како се родитељи убијене дјеце осјећају док у истој просторији сједе са родитељима дјечака убице, који одбацују своју кривицу за 3. мај прошле године.

Ово никако не радите током грмљавине

Ово никако не радите током грмљавине

Миљани Кецмановић, која је данас одговарала на питања родитеља убијене дјеце обратио се у судници и Анђелко Аћимовић, отац убијене Ангелине.

- Нисте ви никаква жртва, због чега лажете? - рекао је, наводно, Ангелинин отац Анђелко, због чега га је судија удаљио из суднице.

Иначе, оптужницом су обухваћени и власник и инструктор у стријељани у којој је Владимир Кецмановић обучавао сина да пуца из пиштоља из којих је кобног дана убио дјецу и радника обезбјеђења. Њима је на терет стављено да су лажно свједочили у истрази и у наставку суђења је требало да изнесу своје одбране, али се власник стрељане пожалио да се не осјећа добро, па је наставак суђења одложен за 21. јун.

Према ријечима саговорника, на одлуку судског вијећа да уважи молбу оптуженог власника стрељане, да се суђење одложи, бурно је реаговао бранилац Владимира и Миљане Кецмановић, адвокат Боривоје Боровић.

Ово привлачи змије - одмах то избаците из дворишта

Ово привлачи змије - одмах то избаците из дворишта

- Боровић је скочио и почео да виче да је то процесна тактика тужилаштва и да се противи да се суђење одложи, међутим вијеће је усвојило захтјев - каже саговорник Курира и подсјећа да је у судници и данас сједио и заступао оптужницу осим поступајућег и главни јавни тужилац Вишег тужилаштва у Београду Ненад Стефановић.

(Јелена Спасић/Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.