Odluka Višeg suda u Beogradu

Zašto je ocu dječaka ubice zaplijenjena imovina?

  • Извор: Курир
  • 14.06.2023. 16:07

Nakon što je Viši sud u Beogradu danas saopštio da je sudija za prethodni postupak tog suda donio rješenje kojim je usvojio predlog roditelja ubijene djece u OŠ "Vladislav Ribnikar" i ocu dječaka ubice privremeno zabranio da rasplaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, otkriveno je da se otac dječaka prethodno raspitivao kako da prenese imovinu na treće lice, saznaje Kurir.

Naime, protiv oca dječaka ubice se vodi krivični postupak zbog sumnje da je počinio teško kirivčno djelo protiv opšte sigurnosti. Naime, sumnja se da je on vodio maloljetnog sina u streljanu i učio ga da puca i nije adekvatno obezbijedio sef u stanu u kom je držao oružje, za koje je imao dozvolu.

- U krivičnom postupku koji se vodi protiv oca dječaka porodice žrtava su oštećena strana. Oni kao oštećena strana u postupku imaju pravo da istaknu imovinskopravni zahtjev za naknadu štete, a u ovom slučaju njima je nanijeta šteta u vidu duševne boli, patnje... - objašnjava izvor Kurira i dodaje da je devetoro oštećenih dalo predlog sudu da se roditeljima dječaka ubice zabrani da raspolažu imovinom.

Ekipa ATV-a na mjestu pucnjave: Stanovnik Lukavca otkrio detalje zločina

Ekipa ATV-a na mjestu pucnjave: Stanovnik Lukavca otkrio detalje zločina

- Oni su dobili informacije da dječakovi roditelji namjeravaju da prenesu imovinu na treće lice, što bi značilo da bi ih na taj način mogli onemogućiti da naplate odštetu na kraju sudskog postupka. Kako bi se to izbjeglo, sud je stavio privremenu mjeru zabrane raspolaganja, prodaje ili prenosa imovine - pojašnjava nam izvor.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu, sudija za prethodni postupak donio je rješenje kojim je usvojio predlog roditelja ubijene djece u OŠ "Vladislav Ribnikar" za određivanje privremenih mjera obezbjeđenja imovinskopravnih zahtjeva. Riječ je o stanu u Beogradu, dijelovima poslovnog prostora u Beogradu i putničkom motornom vozilu. Privremene mjere imaju trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Nove informacije o stanju ranjenog nastavnika u Lukavcu

Nove informacije o stanju ranjenog nastavnika u Lukavcu

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja, koja ne zadržava izvršenje rješenja.

Podsjetimo, otac dječaka iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je 3. maja u školi ubio školskog čuvara i devetoro svojih drugara, dok je ranio šestoro, uhapšen je odmah nakon masakra. U istrazi je otkriveno da je njegov sin zločin počinio iz njegovih pištolja.

Пратите нас и путем Вибера