Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Српска увијек може да се ослони на Србију

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2024. 21:46

Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин рекао је на затварању манифестације "Дани Српске у Србији" у Зрењанину да Република Српска увијек може да се ослони на Србију, те да су Србија и Српска једно.

"Република Српска је највећи и најзначајнији успјех српског народа западно од Дрине у протекла два вијека", истакао је Вулин.

Вулин је навео да Србију води њен предсједник Александар Вучић, који зна шта је Република Српска и упоран је у намјери и ријешености да Српска буде сачувана и да јој се помогне како, када и гд‌је треба, те неће дозволити да Србима пријети било ко.

"Доста је било тога да Србија окреће главу од своје Српске, да увек има нешто прече, да увек треба да нам буде ближи неко ко није ни наше вере, ни језика", истакао је Вулин у обраћању.

Он је истакао да ће Република Српска увијек моћи да се ослони на своју Србију, те оцијенио да је велика одговорност ове генерације политичара и Срба да сачувају Републику Српску и буду спремни за дане који долазе.

"Република Српска и људи у њој морају да знају да су је они створили и да само они могу да је изгубе", рекао је Вулин.

Вулин је истакао да нису Срби геноцидан народ, већ су геноцидни они који су покушали да их направе геноцидним.

"Не може нам се наметнути да окренемо главе једни од других ни претњама, ни уценама, ни ласкањима. Једно смо и то не може да се промени. Нема силе да нас на то натера", истакао је Вулин.

Он је подсјетио да су предсједник Србије Александар Вучић и Српске Милорад Додик договорили да заједно Србија и Српска обиљежавају најважније датуме, те да су странци били бијесни и тражили да се то повуче, пријетили, али више не говоре, јер је то постало дио свакодневног живота српског народа.

Вулин је додао да док Вучић води Србију, Српска ће увијек бити најважнија и најбитнија политичка одлука Србије.

"Република Српска нема своју војску, али српски народ је има. Српска није међународно правно призната држава, али српски народ где год да живи има своју државу. Живела Србија, живела Република Српска", рекао је Вулин.

Подсјетио је да Република Српска није настала у Дејтону, ни у грађанском рату у БиХ, нити што су велике силе то одлучиле, него у срцима свих Срба, као отпор и гарант да се јасеновачки геноцид неће поновити, али и да Срби неће робовати никоме, без обзира на Исток или Запад.

"Република Српска је потреба српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови. Не знам који би народ могао да допусти да након искуства које ми имамо изгуби Републику Српску", нагласио је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера