Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Србија је увијек спремна да помогне

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 17:31

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин упутио је изразе саучешћа поводом катастрофалних поплава у Федерацији БиХ и истакао да је Србија увијек спремна да помогне.

Вулин је навео да "бијес природе и рушилачка стихија подсјећају да се пустош иза природних катастрофа може мјерити само са људском мржњом и бесмисленим рушилачким поривом".

"Обавеза сваког човека са наших простора је да се бори за мир, а људска дужност да будемо једни уз друге када се суочимо с болом због губитка живота и страдања вољених", додао је Вулин.

Нешић у Јабланици: Ту смо да људски помогнемо

Нешић у Јабланици: Ту смо да људски помогнемо

Он је замолио власти у БиХ да његови изрази искреног саучешћа буду пренесени породицама трагично настрадалих, као и жеље за брз опоравак повређенима, саопштено је из кабинета потпредсједника Владе Србије.

У поплавама на подручју Јабланице до сада је смртно страдало 16 људи, рекао је Срни портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

Према незваничним информацијама са терена, барата се бројем 40 људи који се воде нестали.

Катастрофалне поплаве у БиХ однијеле најмање 18 живота

Катастрофалне поплаве у БиХ однијеле најмање 18 живота

Обилне падавине, изазвале поплаве и одроне у дијеловима Федерације БиХ.

Најтежа ситуација је у Јабланици која је потпуно одсјечена, а поплаве су погодиле и Коњиц, Кисељак, Крешево, Бусовачу и Фојницу.

Пратите нас и путем Вибера