Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Хрватска политика према Србији - мјешавина комплекса и гриже савјести

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2024. 11:25

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин оцијенио је да је Хрватима увијек посебно занимљиво све што Србија ради и да је, када је ријеч о Србији, хрватска политика мјешавина комплекса и гриже савјести.

Коментаришући писање хрватских медија о његовом састанку са предсједником Русије Владимиром Путином, Вулин је рекао да то показује да је Хрватима страшно битно све што Србија ради.

"Ово заиста јесте јако важно. Ја сам само потпредсједник Владе Србије, а да ме прими предсједник највеће земље на свијету, то говори о односу, не према мени, јер сам ја потпуно неважан, већ о односу према Србији. То се њима не би десило ни да нису увели санкције Руској Федерацији", рекао је Вулин за РТС.

Вулин: Путин изразио недвосмислену подршку очувању Српске

Вулин: Путин изразио недвосмислену подршку очувању Српске

Он је додао да разумије да су Хрвати прилично нервозни због тога, као и колико је њима тешко да схвате да земља попут Србије може да води самосталну политику.

"Да ли стварно мислите да је то што сам ја био код предсједника Путина обрадовало неке Американце, Европљане или неки НАТО? Ми не морамо да питамо никога, то је наша политика, наша позиција", навео је Вулин.

Он је истакао да Србија брани сопствене интересе и упитао зашто би се свађала са Русијом.

Вучић открио када ће одговорити на Путинов позив

Вучић открио када ће одговорити на Путинов позив

"Да изгубимо највећег и вјековног пријатеља да ли бисмо добили којег новог пријатеља? Ниједног. Нећемо се посвађати и можемо овако да се понашамо захваљујући томе што предсједник Србије Александар Вучић води самосталну политику. За Хрвате је то апсолутно недостижно јер они прво морају да питају неког амбасадора", рекао је Вулин.


Пратите нас и путем Вибера