Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin: Hrvatska politika prema Srbiji - mješavina kompleksa i griže savjesti

  • Izvor: SRNA
  • 06.09.2024. 11:25

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je Hrvatima uvijek posebno zanimljivo sve što Srbija radi i da je, kada je riječ o Srbiji, hrvatska politika mješavina kompleksa i griže savjesti.

Komentarišući pisanje hrvatskih medija o njegovom sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, Vulin je rekao da to pokazuje da je Hrvatima strašno bitno sve što Srbija radi.

"Ovo zaista jeste jako važno. Ja sam samo potpredsjednik Vlade Srbije, a da me primi predsjednik najveće zemlje na svijetu, to govori o odnosu, ne prema meni, jer sam ja potpuno nevažan, već o odnosu prema Srbiji. To se njima ne bi desilo ni da nisu uveli sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Vulin za RTS.

Vulin: Putin izrazio nedvosmislenu podršku očuvanju Srpske

Vulin: Putin izrazio nedvosmislenu podršku očuvanju Srpske

On je dodao da razumije da su Hrvati prilično nervozni zbog toga, kao i koliko je njima teško da shvate da zemlja poput Srbije može da vodi samostalnu politiku.

"Da li stvarno mislite da je to što sam ja bio kod predsjednika Putina obradovalo neke Amerikance, Еvropljane ili neki NATO? Mi ne moramo da pitamo nikoga, to je naša politika, naša pozicija", naveo je Vulin.

On je istakao da Srbija brani sopstvene interese i upitao zašto bi se svađala sa Rusijom.

Vučić otkrio kada će odgovoriti na Putinov poziv

Vučić otkrio kada će odgovoriti na Putinov poziv

"Da izgubimo najvećeg i vjekovnog prijatelja da li bismo dobili kojeg novog prijatelja? Nijednog. Nećemo se posvađati i možemo ovako da se ponašamo zahvaljujući tome što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi samostalnu politiku. Za Hrvate je to apsolutno nedostižno jer oni prvo moraju da pitaju nekog ambasadora", rekao je Vulin.


Pratite nas i putem Vibera