Предсједник Србије

Вучић открио када ће одговорити на Путинов позив

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2024. 10:31

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће видјети да ли ће моћи да иде на самит БРИКС-а на позив предсједника Русије Владимира Путина, јер има унапред заказане посјете, због чега ће одлуку о томе донијети од 10. до 15. октобра.

Вучић је истакао да нема сумње да је Путинов позив изузетно важан, али да су важне и раније заказане посјете и састанци.

"Видио сам више наслова. Видио сам да су неки рекли да сам нешто одбио, неки су рекли да сам нешто прихватио. И цијели дан су лагали и једни и други. Ја сам рекао - видјећемо", рекао је Вучић током обиласка радова на реконструкцији моста на Каракају заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Он је додао да ће оставити свима који су га нападали због Путинове посјете да наставе са тим, а да ће он наставити да води самосталну и независну политику.

Вучић: Хвала Путину на позиву на БРИКС, али тада у Београд долазе важни гости

Вучић: Хвала Путину на позиву на БРИКС, али тада у Београд долазе важни гости

"Оставићу и једнима и другима, који никада нису разумели шта је независна земља и шта је суверена политика једне земље, да ме нападају због тога што сам нешто тобоже одбио, а друге да ме нападају због тога што сам тобоже нешто прихватио", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће Србија наставити да води независну и самосталну политику, на коју је поносан.

"Вјерујем да је то нешто што ће донијети резултате у будућности. Мислим да је и до сада донијело важне резултате. За нас је економски развој од суштинског значаја. Напредак и економија су суштина безбједности једне земље", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера