Потпредсједник Владе Србије

Вулин: ЕУ би протестовала због дискриминације паса, али не и Срба

  • Извор: СРНА
  • 09.05.2024. 18:15

ЕУ би уложила протест због дискриминације паса да су на коалиционом споразуму ХДЗ-а и Домовинског покрета написали "забрањено за Србе и псе", оцијенио је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поводом захтјева Домовинског покрета да Срби нипошто не смију да уђу у нову Владу Хрватске са чим се лидер ХДЗ-а Андреј Пленковић сагласио.

Вулин је навео да је кључни услов Домовинског покрета за формирање Владе Хрватске "да Срби не буду дио већине", те указао да се ХДЗ лако сложио са тим захтјевом, задовољан што се од њега не тражи ништа супротно политици насљедника Независне Државе Хрватске (НДХ).

"Не знам да ли већи презир заслужује влада у којој је мржња према Србима политички коректан услов или ЕУ која нема ниједну примедбу на тако формирану владу", додао је Вулин.

Он сматра да је етнички чиста Хрватска и етнички чиста њена влада, хрватска освета потомцима српских антифашистичких устаника за Дан побједе, саопштено је из кабинета потпредсједника Владе Србије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.