Предсједник Србије

Вучић: Хвала Путину на позиву на БРИКС, али тада у Београд долазе важни гости

  • Извор: СРНА
  • 05.09.2024. 10:30

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је од руског предсједника Владимира Путина недавно добио позив да учествује на самиту БРИКС-а, који ће бити одржан од 22. до 24. октобра у Казању, али је навео да ће тада имати важне госте из иностранства.

Вучић је током обиласка радова на брзој саобраћајници Шабац-Лозница рекао да му такође у то вријеме предстоји и одлазак у САД, у Њујорк, на сједницу Савјета безбједности УН, гдје ће имати и сусрете са најмање шест предсједника и најмање седам или осам премијера на маргинама сједнице Генералне скупштине УН.

Он је додао да у октобру предстоји и обиљежавање 80 година од ослобођења Београда 20. октобра 1944. године у сарадњи са тадашњом совјетском Црвеном армијом.

Говорећи о војним питањима, Вучић је рекао новинарима да се може очекивати у наредних 20 дана одлука о служењу редовног војног рока.

Вучић: Србија ће наставити да улаже у Српску

Вучић: Србија ће наставити да улаже у Српску

Он је додао да Србија има своју политику, али да чува и традиционалне везе са Русијом, Кином и другим земљама.

Вучић ће у 12.00 часова присуствовати војној вјежби на Гучеву, а у 14.00 часова посјетити фирму "Јовановић воће".

Предсједник Србије јуче је почео посјету Подрињу, гдје ће боравити до понедјељка, 9. септембра, а како је раније најављено разговараће са грађанима, учествовати у различитим догађајима и посјетити више села, општина и градова.


Пратите нас и путем Вибера