Predsjednik Srbije

Vučić otkrio kada će odgovoriti na Putinov poziv

  • Izvor: SRNA
  • 06.09.2024. 10:31

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će vidjeti da li će moći da ide na samit BRIKS-a na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina, jer ima unapred zakazane posjete, zbog čega će odluku o tome donijeti od 10. do 15. oktobra.

Vučić je istakao da nema sumnje da je Putinov poziv izuzetno važan, ali da su važne i ranije zakazane posjete i sastanci.

"Vidio sam više naslova. Vidio sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I cijeli dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao - vidjećemo", rekao je Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji mosta na Karakaju zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je dodao da će ostaviti svima koji su ga napadali zbog Putinove posjete da nastave sa tim, a da će on nastaviti da vodi samostalnu i nezavisnu politiku.

Vučić: Hvala Putinu na pozivu na BRIKS, ali tada u Beograd dolaze važni gosti

Vučić: Hvala Putinu na pozivu na BRIKS, ali tada u Beograd dolaze važni gosti

"Ostaviću i jednima i drugima, koji nikada nisu razumeli šta je nezavisna zemlja i šta je suverena politika jedne zemlje, da me napadaju zbog toga što sam nešto tobože odbio, a druge da me napadaju zbog toga što sam tobože nešto prihvatio", rekao je Vučić.

On je naglasio da će Srbija nastaviti da vodi nezavisnu i samostalnu politiku, na koju je ponosan.

"Vjerujem da je to nešto što će donijeti rezultate u budućnosti. Mislim da je i do sada donijelo važne rezultate. Za nas je ekonomski razvoj od suštinskog značaja. Napredak i ekonomija su suština bezbjednosti jedne zemlje", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem Vibera