Predsjednik Srbije

Vučić: Oko Srbije su NATO zemlje

  • Извор: СРНА
  • 21.02.2023. 12:45

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija sa svih strana okružena NATO zemljama, te ukazao da BiH nije u Alijansi, ali je taj pakt u njoj, kao i na dijelu teritorije Srbije - na Kosovu i Metohiji.

Govoreći o nabavci naoružanja, Vučić je novinarima na Međunarodnom sajmu naoružanja u Abu Dabiju rekao da je trenutno, zbog situacije u Ukrajini, sve drugačije, ali da se nada da će i to uskoro da se unormali, pa će i nabavka naoružanja biti normalnija.

"Valjda će situacija da se normalizuje uskoro, pa ćete moći da kupujete ono što inače kupujete i što želite da kupite. Mi moramo sami da proizvodimo i da se borimo za sve, a i ono što možemo da kupimo, a što je dozvoljeno da uvezemo i to je to", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će u roku od 48 časova biti potpisan prvi ugovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o kupovini njihovih dronova "samoubica", koji će veoma brzo stići u Srbiju.

"To su dronovi samoubice i biće na teritoriji Srbije, a i mi ćemo, nadamo se, već u narednih pet ili šest meseci u Vojsci Srbije moći da imamo prve srpske dronove samoubice", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije ocijenio je da predstoji izazovan period.

"Na osnovu ovoga što sam mogao da vidim po izjavama /ruskog predsjednika Vladimira/ Putina jasno je da će on veoma žestoko nastaviti borbu u Ukrajini što će, kao i inače eskalacija sukoba, dodatno otežati poziciju Srbije u političkom, vojnom i svakom drugom smislu", rekao je Vučić.

On očekuje da će se to vidjeti već za nekoliko dana.

"Velike promene na ratištu i značajne promene u daljem političkom delovanju ka Srbiji, i sa zapadne strane, i od strane drugih međunarodnih faktora", rekao je Vučić.