Тужна вијест

Водитељка РТС прекинула програм: ''Увијек је тешко растати се од колеге''

  • Извор: Блиц
  • 22.05.2024. 07:41

Водитељка "Београдске хронике" Слађана Томашевић прекинула је програм и саопштила гледаоцима тужну вијест.

Слађана је, са сузама у очима, рекла да је преминуо дугогодишњи сниматељ Јавног сервиса Саша Дукић.

- Увијек је тешко растати се од колеге, напустио нас је наш Саша Дукић, сниматељ, чије смо кадрове годинама гледали и у Београдској хроници, сахрана је у четвртак 23. маја - рекла је Слађана.

Кина се убрзано спрема за сукоб са САД?

Кина се убрзано спрема за сукоб са САД?

Подсјетимо, послије кратке и тешке болести, преминуо је сниматељ РТС-а Саша Дукић у 59 години, саопштила је ова кућа. Био је на терену у многим кризним ситуацијама - за вријеме бомбардовања, као и током мајских поплава 2014. године.

- Радити са Сашом Дукићем било је лако и лијепо. Није неопходно да вам сниматељ буде војни специјалац, али у његовом случају се баш то задесило, Сале је био падобранац, ветеран 63. падобранске јединице на шта је био посебно поносан - написао је РТС у дирљивом саопштењу.

С камером је почео да се дружи у дописништву Телевизије Београд у Приштини, а једно вријеме је као сниматељ радио и из Врњачке бање. Посљедњих тридесет година његова друга адреса била је Таковска 10.

Одлазио на најтеже задатке

- Дукић је имао "добро око", умио је да ухвати и нешто што би новинарима промакло или да причи донесе посебан квалитет. Ефикасан, ненаметљив, а дружељубив, идеалан сапутник на теренском задатку.

Политичару одсјекли шаке и стопала: Мислио да само има температуру

Политичару одсјекли шаке и стопала: Мислио да само има температуру

Терен је волио, радо је одлазио на најтеже задатке. Током бомбардовања 1999. или за вријеме катастрофалних поплава 2014, Сале је био на лицу мјеста, исказујући у послу своје најбоље особине - пише РТС.

Хуманиста и пожртвован породични човјек

- Био је хуманиста, добровољни давалац крви, помагао је кад год је могао чак и када други нису мислили да има помоћи. Волио је своје Косово и Метохију и своју Србију.

Падобранство је обожавао и лаике је радо учио о томе колико је лијеп свијет из ваздуха, убјеђујући нас да треба да пробамо, бар једном, најбоље са њим лично у тандем-скоку.

Љетњи Свети Никола: Вјерује се да долази вријеме чуда

Љетњи Свети Никола: Вјерује се да долази вријеме чуда

Највише је волио своју кћерку Александру и супругу Биљану.

Све задатке и све скокове у животу извео је успјешно. Осим овог посљедњег. Вјеровали смо да ће да доскочи, а он је отишао на небо - закључио је РТС.

(Блиц)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: