Крејг Мекинли

Политичару одсјекли шаке и стопала: Мислио да само има температуру

  • Извор: Мондо.рс
  • 22.05.2024. 07:19

Британски члан Парламента, Крејг Мекинли (57), остао је без обје шаке и оба стопала након језиве инфекције сепсом. Храбри политичар (57) показао је на друштвеним мрежама како су му руке и ноге изгледале прије ампутације.

Све је почело у септембру прошле године, када се Крејг осјетио лоше. Урадио је тест на корону који је био негативан, и утврдио да му је шећер низак, али није имао никакве друге сигнале за узбуну. Пошто му је постајало све горе, његова супруга Кејти, иначе фармецеуткиња, позвала је Хитну помоћ и политичар је пребачен у болницу. Крејг је имао високу температуру, али су му руке биле хладне као лед.

Тада је кренула борба за живот, из које је изашао тек мјесецима касније, али без шака и стопала.

Мекинлију је постављена дијагноза сепсе, и љекари су се борили да га спасу од јаке инфекције. У новембру 2023. пао је у кому из које се пробудио тек 16 дана касније, али су му шаке и стопала били потпуно поцрнили.

Љетњи Свети Никола: Вјерује се да долази вријеме чуда

Љетњи Свети Никола: Вјерује се да долази вријеме чуда

У објави на друштвеним мрежама, политичар је испричао да му је сепса "убила руке и ноге".

"Више од 50 година, ове ствари биле су дио мог тијела. Сепса је изазвала њихову потпуну смрт. Изгледају као извађене из мочваре, збрчкане, суве, сасушене. Моје руке изгледају као руке фараона ископаног у пустињи", рекао је он.

Политичар је објавио и фотографије и видео потпуно црне, неупотребљиве шаке и стопала. Упозоравамо вас да је фотографија узнемирујућа!

"Било је очигледно да не могу да их задржим, иако су ме добро служили 57 година. Руке су биле стиснуте у песнице, осјећао сам само пар прстију на ногама, и љекари су можда могли да ми спасу дио стопала али су ми рекли да ћу лакше носити протезе и ходати ако исјеку све", испричао је он.

Мекинли сада у шали каже да се радује томе што ће због протеза бити "мало виши него раније", и поручује свима да жели да га зову "бионички члан Парламента".

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.