Средњошколци из Кнића

Ученици осмислили необичан производ за одвикавање од пушења цигарета

  • Извор: Б92
  • 10.06.2024. 13:46

Средњошколци из Кнића осмислили су лабело против пушења цигарета.

Ови млади и паметни људи кажу да је овај производ веома ефикасан, а све је настало у ђачкој компанији у средњој школи "Добрица Ерић" у Книћу.

Они су не само ђаци, већ и научници и предузетници, јер за такмичење ђачких компанија, они су истражили тржиште, осмислили производ и веома га лијепо промовисали, тако да је велика потражња за лабелом против пушења.

Како у оквиру те школе ради и ђачка задруга, па и пчеларска, пошто имају и пчелиња друштва и производе од меда, тако су склопили неке љековите траве, производе од меда и тако је настало лабело против пушења.

Такође, сав приход у оквиру те ђачке задруге коју они остваре дијелом иде и у хуманитарне сврхе за лијечење младих који болују од ријетких болести у Шумадијском крају.

"Нама је дошла идеја да смислимо производ који ће бити у потпуности органски и који неће да штети људима који га користе, па смо нашли састав који заправо јако добро дјелује када се споји и тако је настала идеја да направимо у потпуности органски и здрав производ.

"Он долази у виду лабела зато што смо сматрали да је практичнији него нека крема. Направљен је на потпуно природној бази, састоји се од меда, ћелијског воска, кокосовог уља, етеричних уља и оно што је најбитније, унутра се састоји биљка која се зове златна киша која је на бази никотина али наравно не садржи никотин него смањује никотинску зависност", рекла је Александра Вељовић, ученица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.