Srednjoškolci iz Knića

Učenici osmislili neobičan proizvod za odvikavanje od pušenja cigareta

  • Izvor: B92
  • 10.06.2024. 13:46

Srednjoškolci iz Knića osmislili su labelo protiv pušenja cigareta.

Ovi mladi i pametni ljudi kažu da je ovaj proizvod veoma efikasan, a sve je nastalo u đačkoj kompaniji u srednjoj školi "Dobrica Еrić" u Kniću.

Oni su ne samo đaci, već i naučnici i preduzetnici, jer za takmičenje đačkih kompanija, oni su istražili tržište, osmislili proizvod i veoma ga lijepo promovisali, tako da je velika potražnja za labelom protiv pušenja.

Kako u okviru te škole radi i đačka zadruga, pa i pčelarska, pošto imaju i pčelinja društva i proizvode od meda, tako su sklopili neke ljekovite trave, proizvode od meda i tako je nastalo labelo protiv pušenja.

Takođe, sav prihod u okviru te đačke zadruge koju oni ostvare dijelom ide i u humanitarne svrhe za liječenje mladih koji boluju od rijetkih bolesti u Šumadijskom kraju.

"Nama je došla ideja da smislimo proizvod koji će biti u potpunosti organski i koji neće da šteti ljudima koji ga koriste, pa smo našli sastav koji zapravo jako dobro djeluje kada se spoji i tako je nastala ideja da napravimo u potpunosti organski i zdrav proizvod.

"On dolazi u vidu labela zato što smo smatrali da je praktičniji nego neka krema. Napravljen je na potpuno prirodnoj bazi, sastoji se od meda, ćelijskog voska, kokosovog ulja, eteričnih ulja i ono što je najbitnije, unutra se sastoji biljka koja se zove zlatna kiša koja je na bazi nikotina ali naravno ne sadrži nikotin nego smanjuje nikotinsku zavisnost", rekla je Aleksandra Veljović, učenica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.