Александар Вучић

"У Генералној скупштини УН припремају перформанс са чланицама Удружења 'Мајке Сребренице'"

 • Извор: СРНА
 • 24.04.2024. 20:32

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је у Њујорку разговарао са званичницима више од 80 држава и да се претпоставља да ће на гласању о резолуцији о Сребреници на сједници Генералне скупштине УН бити пуно уздржаних, што говори да није ријеч ни о каквом консензусу.

Вучић је рекао да се многи и даље јављају делегацији Србије у Њујорку.

Он је навео да је српска делегација чула да се за сједницу Генералне скупштине УН 2. маја припрема сличан перформанс као и у Савјету безбједности УН са чланицама Удружења "Мајке Сребренице", што је, како каже, уобичајени фолклор.

Вучић је у обраћању новинарима у Њујорку рекао да ће, упркос томе и свему што се дешава, људи у Србији на крају, знајући и разумијевајући тежину српске позиције, бити поносни на своју земљу и на борбу коју је делегације Србије показала.

"Неко хоће да нас казни због нечега од прије 29 година, и то у тренутку када му је потребно да би објаснио своје нечињење и неспособност да реагује по другом питању“, указао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм