Osumnjičen za masakr u školi

Svjedoci otkrivaju detalje života Koste K. - Akcenat istrage na jednom pitanju

  • Извор: Телеграф
  • 29.05.2023. 21:19

Tokom istrage masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" za koji se sumnjiči K. K. (13) ispitani su njegovi roditelji, majka M. K. (46) i otac V. K. (47), potom dadilja koja je brinula o njemu od kada je imao 11 mjeseci, a kako se navodi, biće ispitano na desetine svjedoka.

"Biće ispitani roditelji djece sa čijom djecom se K. K. družio, potom, učitelji... komšije... drugi članovi familije... Otac je u pritvoru od 5. maja, a u Višem javnom tužilaštvu negirao je djelo koje mu se stavlja na teret, a to je - teško djelo protiv opšte sigurnosti. Potom, majka je dala izjavu u policiji, a pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv nje  preuzelo je VJT. Kako je već objavljeno, po prijemu izvještaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u tom tužilaštvu jer se tu vodi istraga protiv V.K., oca maloljetnog K.K. zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti. Imajući u vidu da između krivičnih djela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i djelimično isti dokazi, te je cjelishodno da se vodi jedinstveni postupak. 

Blic: Dječak K.K. traži da bude pušten odmah

Blic: Dječak K.K. traži da bude pušten odmah

Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica. Akcenat je na tome da se utvrdi kakav je "zaista" odnos bio majke, oca i K.K.", rečeno je iz istrage.

Roditelji K. K. izjavili saučešće porodicama

M. K. i V. K. otac i majka dječaka K. K. (13) prvi put su se javno oglasili 22 dana nakon počinjenog masakra.

"Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizliječivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim djetetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak.

Vječno u tuzi, Porodica Kecmanović".

Otac V. K. u pritvoru od 5. maja

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rješenju Višeg suda zbog krivičnog djela - teško djelo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je djelo.

Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Kostina majka iznijela nove detalje i šta je radio kobnog dana

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je riječ o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.