Aleksandar Vučić

"Šokiran sam izjavom Borelja, možda otkažem posjete zbog pritiska"

  • Извор: СРНА
  • 03.11.2022. 14:35

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je šokiran izjavom šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja vezano za situaciju oko preregistraciji tablica na KiM i najavio da će se narednih dana obratiti građanima, kako bi ih obavijestio o pritiscima na Srbiju, ali i o odlukama države i o tome šta će raditi kada je riječ i o drugim važnim pitanjima.

Vučić je rekao da će zbog aktuelne sitaucije u zemlji možda otkazati neke ranije planirane posjete inostranstvu.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što Biro Savjeta Evrope nije uvrstio zahtjev tzv. Kosova u dnevni red, šta to znači za Srbiju i da prokomentariše okolnosti, Vučić je rekao:

- Mi govorimo o nekim ''ne lošim taktičkim vijestima'', ako to smijem na takav način da nazovem. Mene mnogo više zabrinula izjava Žozepa Borelja i nekih drugih ljudi i šokiran sam njihovim izjavama i zato ću da sačekam da prođe i Lajčakova posjeta i može da se desi da neke svoje posjete inostranstvu koje su važne i unaprijed dogovorene otkažem, zbog situacije u zemlji - rekao je Vučić.

Najavio je da će se u subotu, nedjelju ili ponedjeljak obratiti građanima Srbije.

- Iznijeću detalje iz prethodnih razgovora, drugih razgovora i želim da ih upoznam sa svim pritiscima i licemerjem, kao i da ništa od njih ne krijem. I na kraju da kažem šta su naše odluke, ali i da kažemo ljudima šta je to što ćemo da radimo i po svim drugim važnim pitanjima - po pitanju i energenata i hrane i svega drugog - naveo je Vučić.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbijednost Žozep Borelj izjavio je ranije danas da su "remetilačke radnje, kao što je paljenje automobila, neprihvatljive".

- Sporazumi u dijalogu moraju da se poštuju. Pozivam sve da deluju uzdržano - napisao je Borelj u objavi na Tviteru.