Радници не могу ући на радна мјеста

Шести дан српске институције на сјеверу Косова под блокадом

  • Извор: СРНА
  • 04.09.2024. 09:33

Такозвана Косовска полиција већ шести дан држи српске институције на сјеверу Косова и Метохије под блокадом, а радницима не дозвољава да се врате на своја радна мјеста.

Нема наговештаја да ће полиција ослободити ове објекте, јавио је РТС.

На зградама су табле са натписима више министарстава самопроглашеног Косова, а скинути су називи српских институција.

Више стотина запослених претходних дана безуспјешно је покушало да уђе у своје канцеларије институција Владе Србије, у којима су радили све до прошле седмице.

Србима на КиМ и јутрос забрањен улазак на радна мјеста

Србима на КиМ и јутрос забрањен улазак на радна мјеста

Такозвана Косовска полиција је још у петак, 30. августа, ушла у српске институције на сјеверу Косова и од тада их држе под блокадом, а радницима није дозвољено да се врате на своја радна мјеста.

Предсједници привремених органа општина на сјеверу позвани су да сутра буду саслушани у косовску полицији под оптужбом да су "фалсификовали документа".

Ријеч је о предсједницима привремених органа Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића – Ивану Запорошцу, Ивану Тодосијевићу и Зорану Тодићу, директору Фонда ПИО за Косово Игору Симићу, као и директору Дирекције ПИО фонда за Косовску Митровицу Милану Радојевићу.

Вулин: Зашто Курти није под америчким санкција?

Вулин: Зашто Курти није под америчким санкција?

Потпредсједник Српске листе Драгиша Миловић указао на изузетно тешку ситуацију у којој се налазе Срби на Косову послије посљедње акције косовских власти, упада у српске институције и њиховог затварања, наводећи да је 5.000 људи остало на улици.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставља да спроводи терор на сјеверу Косова и Метохије, као и да сада хоће да хапси и политичке представнике српског народа како би остварио свој наум - да пола Срба протјера, а другу половину похапси.

Пратите нас и путем Вибера