Radnici ne mogu ući na radna mjesta

Šesti dan srpske institucije na sjeveru Kosova pod blokadom

  • Izvor: SRNA
  • 04.09.2024. 09:33

Takozvana Kosovska policija već šesti dan drži srpske institucije na sjeveru Kosova i Metohije pod blokadom, a radnicima ne dozvoljava da se vrate na svoja radna mjesta.

Nema nagoveštaja da će policija osloboditi ove objekte, javio je RTS.

Na zgradama su table sa natpisima više ministarstava samoproglašenog Kosova, a skinuti su nazivi srpskih institucija.

Više stotina zaposlenih prethodnih dana bezuspješno je pokušalo da uđe u svoje kancelarije institucija Vlade Srbije, u kojima su radili sve do prošle sedmice.

Srbima na KiM i jutros zabranjen ulazak na radna mjesta

Srbima na KiM i jutros zabranjen ulazak na radna mjesta

Takozvana Kosovska policija je još u petak, 30. avgusta, ušla u srpske institucije na sjeveru Kosova i od tada ih drže pod blokadom, a radnicima nije dozvoljeno da se vrate na svoja radna mjesta.

Predsjednici privremenih organa opština na sjeveru pozvani su da sutra budu saslušani u kosovsku policiji pod optužbom da su "falsifikovali dokumenta".

Riječ je o predsjednicima privremenih organa Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića – Ivanu Zaporošcu, Ivanu Todosijeviću i Zoranu Todiću, direktoru Fonda PIO za Kosovo Igoru Simiću, kao i direktoru Direkcije PIO fonda za Kosovsku Mitrovicu Milanu Radojeviću.

Vulin: Zašto Kurti nije pod američkim sankcija?

Vulin: Zašto Kurti nije pod američkim sankcija?

Potpredsjednik Srpske liste Dragiša Milović ukazao na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu poslije posljednje akcije kosovskih vlasti, upada u srpske institucije i njihovog zatvaranja, navodeći da je 5.000 ljudi ostalo na ulici.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja da sprovodi teror na sjeveru Kosova i Metohije, kao i da sada hoće da hapsi i političke predstavnike srpskog naroda kako bi ostvario svoj naum - da pola Srba protjera, a drugu polovinu pohapsi.

Pratite nas i putem Vibera