Канцеларија за КиМ

Петковић: Постројавање Куртијеве паравојске - најотворенија пријетња региону

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2023. 21:45

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је да данашња прослава дана такозваних косовских безбједносних снага није ништа друго до празник великоалбанског шовинизма и промоција идеје моноетничког самопроглашеног Косова, али и најотворенија пријетња државама региона.

Петковић додаје да се главни афирматор такве идеологије, премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, није ни трудио да прикрије ту чињеницу.

Он истиче да је Курти, означивши ове снаге као насљедника терористичке ОВК, Србима на Косову и Метохији недвосмислено запријетио новим злочинима и погромима, те да ту пријетњу Србија веома озбиљно схвата.

Послије шест мјесеци притвора Душан Обреновић пуштен да се брани са слободе

Послије шест мјесеци притвора Душан Обреновић пуштен да се брани са слободе

Петковић је истакао да је постројавање паравојске на коју Приштина по Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН нема право, уз обиљежја терористичке ОВК и заставе такозване велике Албаније, најотворенија пријетња државама овог региона, према којима Курти и великоалбански шовинисти испољавају територијалне претензије.

Петковић подсјећа да Београд годинама упозорава да је процес милитаризације такозваних косовских безбједносних снага највећа пријетња миру и стабилности Западног Балкана, а данашња фалангистичка смотра то веома јасно потврђује, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

У Србији из снијега спасене четири особе

У Србији из снијега спасене четири особе

Према његовим ријечима, формација која баштини традиције злочиначке и терористичке ОВК и сама је иста по природи и циљевима, а свако ко то не примјећује биће и сам одговоран за сво зло које може да проистекне из Куртијевог милитантног дјеловања.

"И овом приликом најоштрије осуђујемо сваки вид подршке дијела међународне заједнице овој илегалној паравојној организацији чија се доктрина може свести на уништење свих оних који се противе реализацији фашистичког концепта `велике Албаније`", навео је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм