Рипањ

Патријарх Порфирије крстио 30 малишана у Храму Свете Тројице

  • Извор: СРНА
  • 28.04.2024. 13:49

Његова светост патријарх српски Порфирије крстио је данас, на Цвијети, тридесеторо дјеце у Храму Свете Тројице у београдском насељу Рипањ.

Међу основцима који су данас крштени су Ива и Ања Ћулибрк, чија је мајка Ивана изјавила да је за породицу то велика част.

"Указала се велика прилика, не знам кад бисмо имали прилику да их лично патријарх Порфирије крсти. Сви смо били одушевљени када смо добили вијест да ће он лично доћи, захвални смо и радосни", рекла је она за РТС.

Поклон икона за породицу Мимић која у јуну очекује шесто дијете

Поклон икона за породицу Мимић која у јуну очекује шесто дијете

Предсједник Црквеног одбора Храма Свете Тројице у Рипњу Предраг Аврамовић поручио је да су врата отворили за сву дјецу која су била вољна да се данас крсте.

"Црква заузима важно мјесто и у нашој традицији и у Рипањској историји. Ово је свечани чин којим је Црква показала везаност са нашим народом и нашим мјестом. Отворили смо наша врата за сву дјецу која су била вољна да данас обаве свечани и један од најважнијих чинова у хришћанском свијету", навео је Аврамовић.

Српска православна црква прославља данас Цвијети, празник који симболизује царски и свечани улазак Исуса Христа у Свети град Јерусалим.

Овим празником обиљежава се посљедња недјеља пред почетак Исусовог страдања, смрти и Васкрсења.


Пратите нас и путем Вибера