Празник Цвијети

Поклон икона за породицу Мимић која у јуну очекује шесто дијете

 • Извор: СРНА
 • 28.04.2024. 12:12

Празник Цвијети је у присуству великог броја православних вјерника прослављен у храму Светог оца Николаја у Милићима, а данас је први пут поклоњена икона и то седмочланој породици Немање и Јадранке Мимић, који су у десетогодишњем браку добили петоро дјеце, а рођење шестог очекују у јуну.

Тридесетшестогодишња Јадранка рекла је Срни да је поносна на своју породицу и истакла да су дјеца Божије давање.

"Николај има осам година, Давид седам, Василије пет, Кристијан четири, Ана двије и у јуну, ако Бог да, добићемо још једну бебу због чега смо сви пресрећни", истакла је Мимићева.

Она је рекла да је некада тешко, али да је срце пуно кад се види дјечија радост.

Данас празник Цвијети

Данас празник Цвијети

"Дјеца су дружељубива, лијепо се играју, слажу се са другарима. Свима бих препоручила да имају доста дјеце", додала је Мимићева.

Тридесеттрогодишњи Немања захвалио је Црквеној општини Милићи за поклон, рекавши да је за доста дјеце најбитнија љубав према њима и савјетовао младима да проширују породицу јер је то највеће богатство.

Он је рекао и да није лако обезбиједити егзистенцију за велику породицу и да се бави разним пословима, од пољопривреде, ауто-механичарства, молераја, само да породица не оскудијева.

"Посебан је осјећај када имате више дјеце, никад није досадно, сви су посебни на свој начин", рекао је Мимић.

Гдје ће грађани провести првомајске празнике

Гдје ће грађани провести првомајске празнике

Свештеник Љубиша Вујичић рекао је да ће од ове године, па сваке наредне, Црквена општина Милићи на празник Цвијети вишечланим породицама поклањати икону.

Он је честитао данашњи празник вјерницима и истакао у бесједи да је сваки човјек - хришћанин онај који страда заједно са Христом на голготи.

"Треба да се сјетимо гријехова својих и молимо Господа да нам опрости, да постанемо покајна дјеца, јер Христос није страдао за себе него да би се ми кроз његов крст спашавали", нагласио је Вујичић.

Он је подсјетио на обичаје на празник Цвијети, наводећи да се данас од врбе праве вјенчићи и освештани носе кући, гдје се стављају на улазна врата и икону, да би кућа била благословена и у радости дочекала Празник Васкрсења.

Требиње очекује добру посјету туриста за васкршње и првомајске празнике

Требиње очекује добру посјету туриста за васкршње и првомајске празнике

Након литургије организовано је причешће, вјерницима су подијељене врбове гранчице - симбол здравља и снаге, а затим је организован опход око храма уз свету литију.

Српска православна црква прославља данас Цвијети, празник који симболизује царски и свечани улазак Исуса Христа у Свети град Јерусалим.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:43 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:50 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:55 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.