Preminuo u kućnoj izolaciji

Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka (16)

  • Извор: Телеграф
  • 23.11.2021. 16:52

Smrt dječaka A.C. iz Кruševca (16), koji je u oktobru umro u kućnoj izolaciji, umro je nakon zapaljenja mozga u "uslovima postojanja kovid infekcije", rečeno je za "Telegraf.rs" u Višem javnom tužilaštvo u Kruševcu.

"Višem javnom tužilaštvu u Кruševcu dostavljen je obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u kome je konstantovano da je smrt sada pokojnog A.C. iz Кruševca prirodna i da je nastupila neposredno usled masivnog gnojnog zapaljenja mekih moždanica lijeve polutine velikog mozga, te posljedičnog poremećaja i prestanka disanja i srčanog rada, u uslovima postojanja virusne infekcije organizma izazvane Sars-COV-2 virusom. Obdukcijom na lešu nisu nađeni znaci mehaničkog povređivanja", odgovara za "Telegraf" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Podsjetimo, dječak (16) je preminuo u kućnoj izolaciji, a kako je ispričala majka preminulog učenika, on je bio testiran i pozitivan na koronu.

U porodici je bio kovid pozitivan i dječakov otac.

U Zavodu za javno zdravlje u Kruševcu za "Telegraf.rs" su rekli da je dječak bio pozitivan na kovid. Rađen mu je PCR test, i 16, oktobra je dobio pozitivan rezultat.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.