Београд

Никола има само два дана да скупи новац за лијечење, потребно је још 12.000 КМ

  • Извор: Блиц
  • 19.08.2024. 16:23

"Мама, сви знају да је тата болестан", ову реченицу малена Лили (8) из Београда понавља док стоји поред болничког кревета свог оца који тренутно бије најтежу битку.

Њен тата, Никола Вучићевић (45), бори се са најтежом врстом рака ангиосаркомом, брзорастућим канцером који погађа једног у милион људи годишње. Ипак, кћеркица Лили не одустаје.

Мирно стоји крај кревета, смијеши се тати свакодневно и вјерује да ће поново моћи да трче заједно, возе бицикл, играју жмурке…

Узнемирујуће: Страшна слика с мјеста трагедије, ауто скроз смрскан, погинули брат (12) и сестра (14)

Узнемирујуће: Страшна слика с мјеста трагедије, ауто скроз смрскан, погинули брат (12) и сестра (14)

Николина супруга Светлана прича за Блиц да колико год да пати, мора да остане јака због Лили и због свог Николе.

Присјећа се како је све почело, погрешних дијагноза и изгубљеног времена које би му сада много значило. Нажалост, времена је све мање.

– У децембру је примијетио тачкице крви у урину. Урадио је преглед крви и урина. Сви параметри су били у реду, сем што су протеини урина имали 2 плуса. Докторка Дома здравља “Канарево брдо” га је одмах послала у дежурну клинику КБЦ “Драгиша Мишовић  – гдје је рендгеном утврђено да има рак бубрега и метастазе на плућима”, присјећа се саговорница.

Морају да прикупе 6.000 евра за 2 дана

Никола је оперисан, извађен му је бубрег и отклоњено све што је било могуће, с обзиром на то колико се рак проширио. Нажалост, умјесто да се Николино стање након операције поправи, све је кренуло низбрдо.

– Првобитни ПХ налаз био је свјетло ћелијски рак бубрега, а касније се утврђује да је ипак ријетки ангиосарком. Док су се чекале те потврде, јер нико није вјеровао да је сарком, пио је имунотерапију и са њом је дошло до благе регресије болести. Када је трећом потврдом ипак установљено да је сарком, чекао је мјесец дана без икакве терапије ту хемиотерапију и њему се стање погоршало. Послије прве хемиотерапије, бива још горе, али се наставља и даље, све док усљед пункције не добије инфекцију, гдје завршава у болници са 2 дрена и пнемотораксом – појашњава она.

Трочлана породица слетјела у језеро код Јабланице, у ауту била и беба

Трочлана породица слетјела у језеро код Јабланице, у ауту била и беба

Породица Вучићевић бла је приморана да тражи спас на све могуће начине. Свјетло на крају тунела била је болница у Истанбулу, гдје се Никола тренутно лијечи. Ипак, трошкови лијечења су огромни, а времена је све мање.

– Око 6.000 евра нам још фали да исплатимо први дио лијечења у року од 2 дана. До 30. августа треба да дамо још 6.000 за антиканцер вакцину и тако то иде стално по нешто до укупне суме – објашњава Светлана.

Ипак, Николин живот ни прије болести није био нимало лак. Родитеље је изгубио врло млад, а таман када је помислио да је коначно нашао своју срећу уз Светлану и Лили, судбина је имала другачији пут.

Помозимо Николи!

Слањем СМС поруке садржаја 3045 на 3800, цијена поруке 200 динара.

Уплатом на динарски рачун 160-6000001972428-56

Уплатом на девизни рачун 160-6000002033646-23

ИБАН: РС35160600000203364623

СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.