Предсједник Француске

Макрон најавио долазак у Београд

  • Извор: СРНА
  • 18.07.2024. 21:53

Предсједник Француске Емануел Макрон изјавио је да намјерава да "у наредним недјељама или мјесецима" посјети Србију, гдје планира да финализује преговоре о војним уговорима, укључујући споразум о продаји авиона "рафал" Београду.

Макрон је рекао да је са предсједником Србије Александром Вучићем имао "изузетно плодоносан" разговор о "економским, одбрамбеним и енергетским питањима" на маргинама самита Европске политичке заједнице у Великој Британији, преноси "Спутњик".

"Војна питања су део наше агенде. У наредним недјељама или мјесецима ћу посјетити Србију како бисмо финализовали те дискусије које су предмет техничких, финансијских и политичких преговора између наших земаља", изјавио је Макрон на конференцији за новинаре.

Заборавио сина у врелом ауту па се убио кад је схватио да је дијете умрло

Заборавио сина у врелом ауту па се убио кад је схватио да је дијете умрло

Односе Париза и Београда, Макрон је окарактерисао као "чврсте, искрене и структуралне за обје земље и цијели регион".

Вучић је данас рекао како је најдужи састанак данас имао са Макроном са којим је разговарао о Косову и Метохији и другим важним питањима.

"Важан састанак о свим питањима, од геополитичких до економске будућности Србије, војно техничке сарадње, и крајем августа, најкасније почетком септембра, очекујемо његову посету Београду", најавио је Вучић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: