Predsjednik Francuske

Makron najavio dolazak u Beograd

  • Izvor: SRNA
  • 18.07.2024. 21:53

Predsjednik Francuske Еmanuel Makron izjavio je da namjerava da "u narednim nedjeljama ili mjesecima" posjeti Srbiju, gdje planira da finalizuje pregovore o vojnim ugovorima, uključujući sporazum o prodaji aviona "rafal" Beogradu.

Makron je rekao da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao "izuzetno plodonosan" razgovor o "ekonomskim, odbrambenim i energetskim pitanjima" na marginama samita Еvropske političke zajednice u Velikoj Britaniji, prenosi "Sputnjik".

"Vojna pitanja su deo naše agende. U narednim nedjeljama ili mjesecima ću posjetiti Srbiju kako bismo finalizovali te diskusije koje su predmet tehničkih, finansijskih i političkih pregovora između naših zemalja", izjavio je Makron na konferenciji za novinare.

Zaboravio sina u vrelom autu pa se ubio kad je shvatio da je dijete umrlo

Zaboravio sina u vrelom autu pa se ubio kad je shvatio da je dijete umrlo

Odnose Pariza i Beograda, Makron je okarakterisao kao "čvrste, iskrene i strukturalne za obje zemlje i cijeli region".

Vučić je danas rekao kako je najduži sastanak danas imao sa Makronom sa kojim je razgovarao o Kosovu i Metohiji i drugim važnim pitanjima.

"Važan sastanak o svim pitanjima, od geopolitičkih do ekonomske budućnosti Srbije, vojno tehničke saradnje, i krajem avgusta, najkasnije početkom septembra, očekujemo njegovu posetu Beogradu", najavio je Vučić. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: