Завод за статистику

Ковачевић о нападу опозиције: То је био линч и скакање на човјека

  • Извор: Б92
  • 19.12.2023. 07:26

Миладин Ковачевић, директор Републичког завода за статистику Србије, коментарисао је напад на њега од стране опозиције у Србији, незадовољне резултатом недјељних избора.

Он је током ванредне конференције за новинаре рекао да је око 22 часа отишао са сједнице комисије, пошто је имао обавезе ујутру, и кренуо је из зграде РИК., каже да је око 22 часа отишао са сједнице комисије, пошто је имао обавезе ујутру, и кренуо је из зграде РИК.

"Надајући се да се неће догодити оно што се догодило. Знам шта значи кад се људи скупе и демонстрирају, и претпостављао сам да то може изгледати насилно, али сам вјеровао да ћу моћи да прођем", рекао је он.

РИК-а: Протест је прерастао у насиље, свјесно ометају наш рад

РИК-а: Протест је прерастао у насиље, свјесно ометају наш рад

Ковачевић додаје да он није млад, и да је прошавши кроз врата, са својим сарадницима, зачуо стампедо и да му се сручила на главу гомила људи.

"Мене су ударали и гурали, и на тротоару су ме срушили. Пао сам на леђа, имам болове у предјелу кичме. Мораћу да идем на прегледе, али некако сам успио захваљујући сарадницима да се вратим назад у зграду", казао је он.

Директор ЗЗС каже да је све било неартикулисано, и да овога пута није било самоконтроле.

"То је био линч и скакање на човјека. Та жестина и тај излив мржње и бијеса мени није био до сада познат. Сећам се 2016. године када је опозиција хтјела да делегитимизује изборе, па сам им ја био на путу. Ја руководим установом која има европску па и свјетску репутацију", каже он.

Опозиција планира немире у Србији

Опозиција планира немире у Србији

Ковачевић додаје да и он лично ужива свјетску репутацију, и да није само службеник, већ је професионалац, научник и члан РИК без права гласа.

"Научник сам од далеких осамдесетих година прошлог вијека. Кажем вам, учествујемо у билатералној сарадњи са организацијама и институцијама широм свијета", истакао је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: