Zavod za statistiku

Kovačević o napadu opozicije: To je bio linč i skakanje na čovjeka

  • Izvor: B92
  • 19.12.2023. 07:26

Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku Srbije, komentarisao je napad na njega od strane opozicije u Srbiji, nezadovoljne rezultatom nedjeljnih izbora.

On je tokom vanredne konferencije za novinare rekao da je oko 22 časa otišao sa sjednice komisije, pošto je imao obaveze ujutru, i krenuo je iz zgrade RIK., kaže da je oko 22 časa otišao sa sjednice komisije, pošto je imao obaveze ujutru, i krenuo je iz zgrade RIK.

"Nadajući se da se neće dogoditi ono što se dogodilo. Znam šta znači kad se ljudi skupe i demonstriraju, i pretpostavljao sam da to može izgledati nasilno, ali sam vjerovao da ću moći da prođem", rekao je on.

RIK-a: Protest je prerastao u nasilje, svjesno ometaju naš rad

RIK-a: Protest je prerastao u nasilje, svjesno ometaju naš rad

Kovačević dodaje da on nije mlad, i da je prošavši kroz vrata, sa svojim saradnicima, začuo stampedo i da mu se sručila na glavu gomila ljudi.

"Mene su udarali i gurali, i na trotoaru su me srušili. Pao sam na leđa, imam bolove u predjelu kičme. Moraću da idem na preglede, ali nekako sam uspio zahvaljujući saradnicima da se vratim nazad u zgradu", kazao je on.

Direktor ZZS kaže da je sve bilo neartikulisano, i da ovoga puta nije bilo samokontrole.

"To je bio linč i skakanje na čovjeka. Ta žestina i taj izliv mržnje i bijesa meni nije bio do sada poznat. Sećam se 2016. godine kada je opozicija htjela da delegitimizuje izbore, pa sam im ja bio na putu. Ja rukovodim ustanovom koja ima evropsku pa i svjetsku reputaciju", kaže on.

Opozicija planira nemire u Srbiji

Opozicija planira nemire u Srbiji

Kovačević dodaje da i on lično uživa svjetsku reputaciju, i da nije samo službenik, već je profesionalac, naučnik i član RIK bez prava glasa.

"Naučnik sam od dalekih osamdesetih godina prošlog vijeka. Kažem vam, učestvujemo u bilateralnoj saradnji sa organizacijama i institucijama širom svijeta", istakao je on.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: