Бивши премијер Србије

Како је Ђинђић говорио о амбасадорима: То је болесно

  • Извор: АТВ
  • 07.07.2024. 09:31

Бивши премијер Србије Зоран Ђинђић, осим по борби против криминала, био је познат по бритком језику и заступању интереса земље чију је Владу водио.

И 21 годину након његовог убиства, Ђинђић је у медијима често цитиран и то о бројним темама.

Једном прилику говорио је и о амбасадорима страних земаља и њиховом понашању у Србији, али и о онима који су сматрали да странци треба да имају већу моћ у њиховој земљи него изабрани представници народа.

"Треба да имате добре односе са свима који су битни за вас, али то да ви странце укључујете као дио своје унутрашње политике, то је болесно", говорио је Ђинђић.

Додик: Економска ситуација стабилна, Српска и даље расте

Додик: Економска ситуација стабилна, Српска и даље расте

"Ми имамо амбасадоре неких земаља који се понашају као да су шефови странака у Србији. Као да су изабрани на изборима, који позивају министре, који позивају мој кабинет и чуде се што ја нећу да их примим. Ја им кажем - 'замислите да мој амбасадор у вашој земљи позове вашег премијера да га пита да са њим руча'. Овај би мислио да је то нека шала. Скривена камера. Па, ми смо исто тако земља као што је ваша земља и немојте мислити да ви можете да радите у нашој земљи нешто што наш амбасадор у вашој земљи ни случајно не би могао да ради", додао је Ђинђић тада.

Истицао је да ми сами морамо да заузмемо став да поштујемо друге, али да првенствено да поштујемо себе.

"Да не допустимо да се толико са стране мијешају у наше односе. Јер, да ми то не тражимо, не би они то ни радили", наглашавао је Ђинђић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.