Повјереник Комесаријата за избјеглице Републике Србије

Исповијест Божидара Шарковића: Питали су ме чије је Косово, рекао сам моје!

  • Извор: Новости.рс
  • 05.02.2024. 19:48

Више од тридесет наоружаних припадника тзв. косовске полиције упало је у петак у десет сати у просторије Привременог органа општине Клина које се налазе у селу Видање у приватном објекту. Како је протекла акција Куртијеве полиције, за "Новости" је испричао Божидар Шарковић, повјереник Комесаријата за избјеглице Републике Србије у општини Клина и представник Српске листе.

- Више од тридесет наоружаних припадника тзв. косовске полиције упало је у петак у десет сати у просторије Привременог органа општине Клина које се налазе у селу Видање у приватном објекту. Била је опкољена и читава кућа, а испред су били камион као и цистерна јер су можда рачунали да може доћи до пожара. Прво су нам одузели мобилне телефоне па нас потом детаљно претресли, питали да ли имамо оружје, а потом је услиједио претрес фиока, ормана, торби, џепова и свега... Одузели су нам све што смо имали, а мени су одузели чак и захвалницу коју сам добио од дјеце из овдашње школе. Након тога су нас одвели у зграду полиције у Клини гдје су нас испитивали сатима - овим ријечима Божидар Шарковић, повјереник Комесаријата за избјеглице и миграције Републике Србије за општину Клина и представник Српске листе за "Новости" описује упад до зуба наоружаних тзв. косовских полицајаца у просторије Привременог органа општине Клина протеклог петка.

Стефановић убоден у срце: Осумњичена спроведена у ОЈТ Бањалука!

Стефановић убоден у срце: Осумњичена спроведена у ОЈТ Бањалука!

Каже да су у просторији били Весна Пешић, предсједница Привременог органа, секретар Иван Поповић и члан Младен Шарковић. Питали су их имају ли оружје и на њихов негативан одговор услиједио је претрес, а потом и одвођење у полицијску станицу.

- Иако су остали инспектори током саслушања у полицијској станици морам рећи заиста били коректни, један инспектор у цивилу ме је баш вербално малтретирао. Питао ме је ко ме плаћа, а ја сам одговорио Република Србија, на шта је он казао да не могу више ту да радим јер је ту „Република Косово“. Ја сам му одговорио да је то за њега, али да за мене није - прича Шарковић детаље психичке тортуре кроз коју је прошао током испитивања у полицијској станици у Клини и додаје да је он потом питао инспектора колико има земље на КиМ али да није добио одговор.

Пријатељица убијеног Кулишића објавила потресан текст, ево шта је открила о осумњиченој за убиство

Пријатељица убијеног Кулишића објавила потресан текст, ево шта је открила о осумњиченој за убиство

- Ја сам му рекао да имам шест хектара земљишта и шуме, исто толико неба и гробове старе више стотина година и питао га чије је онда Косово моје или његово. Будући да је наставио са непријатностима један колега и колегиница инспектори су му наредили да напусти просторију што је он и учинио - додаје Шарковић који напомиње да су у станици полиције у Клини добили адвокате по службеној дужности који говоре српски језик и да су им послије вишесатног испитивања казали да ће против њих бити поднијете пријаве „због фалсификовања докумената“.

Истиче да су Поповића и Младена Шарковића пустили са саслушања раније, њега послије готово четири сата, а да су најдуже, око пет сати саслушавали предсједницу ПО Весну Пешић.

Краљ Чарлс има рак

Краљ Чарлс има рак

Иначе, због упада тзв. косовске полиције у просторије Привременог органа услиједила је узнемиреност у околним српским повратничким срединама.

(Извор: Новости.рс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)