Лозница

Хуманост на дјелу: Млади Лука зарадом од услужног кошења помаже другу Ђорђу у лијечењу

  • Извор: Курир
  • 25.08.2024. 16:27

На младима свијет остаје, одавно је речено, а ако су они попут Лозничанина Луке Крстића Крла, до недавно средњошколца, онда нема бриге.

Овај младић који је још од школских дана почео да зарађује сам свој динар тако што по граду и околини коси траву, шиша живу ограду, орезује воће или цијепа дрва, сада је одлучио да то чини у хуманитарне сврхе.

Његовом суграђанину, другару, седамнаестогодишњем Ђорђу Јовановићу из Лознице обављена је прошле године трансплантација коштане сржи, али се недавно болест вратила и поново је у болници. Мада РФЗО покрива лијечење има и других неопходних трошкова и Лука је одлучио да помогне.

- Тачно је, од прекјуче до краја мјесеца новац од сваког услужног кошења које урадим биће уплаћен на рачун за помоћ Ђорђу. Надам се да ће позива бити доста и да ћу уз помоћ неколико другара који ће ми повремено помагати успјети да сакупим што већи износ новца. Неће то били милиони, али желим да учиним онолико колико могу. Нажалост, Ђоле поново мора да се бори против болести, али вјерујем да ће је опет побиједити. Очекујем да моји суграђани реагују и да наредних дана буде што више посла – каже за Курир Лука који има уговорену косидбу на 20 ари.

Његов примјер слиједе и други па је на друштвеним мрежама оглашено прање кола са којег проход иде за помоћ Ђорђу, сличну акцију покренуо је и један козметички салон, а очекује се и да остали нађу начин да на сличне начине помогну оздрављену младог суграђанина. Ђорђе се тренутно налази у Тиршовој болници гдје би требало да добије два блока хемиотерапије, онда и имуно терапију као дио првог дијела лијечења, а потом би услиједила нова трансплантација коштане сржи.

Лозничани су увијек у сличним ситуацијама показивали велико срце па се очекује да тако буде и сада. Лука је ступио у акцију, што више кошења, то значајнија помоћ, а он се нада да ће наредних дана посла бити "преко главе".

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:30 Портрет умјетника: Милко Манчевски, документарни програм

    ' Портрет умјетника: Милко Манчевски, документарни програм

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм