Министар спољних послова Србије

Ђурић: Непроцијењива подршка Пекинга

  • Извор: СРНА
  • 30.05.2024. 14:37

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић захвалио је Кини на принципијелној и непоколебљивој подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије која је од непроцјењиве важности за Србију у међународној арени.

Ђурић је на састанку са кинеским амбасадором у Србији Ли Мингом навео да је Србија поносна на изванредне билатералне односе са Кином, који су резултат посебно блиских личних односа двојице предсједника, саопштено је из ресорног министарства.

Он је подсјетио да Србија и Кина имају веома плодну сарадњу и на економском, инфраструктурном и културном плану, те указао да је Кина, трећу годину заредом, несумњиво највећи појединачни страни инвеститор у Србији, као и један од водећих спољнотрговинских партнера и извозних дестинација.

Ђурић је истакао да је од изузетног значаја заједничка изјава о продубљивању и подизању свеобухватног стратешког партнерства и изградњи заједнице Србије и Кине са заједничком будућношћу у новој ери, којом је у српско-кинеским односима отворено једно ново поглавље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.