Ministar spoljnih poslova Srbije

Đurić: Neprocijenjiva podrška Pekinga

  • Izvor: SRNA
  • 30.05.2024. 14:37

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić zahvalio je Kini na principijelnoj i nepokolebljivoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije koja je od neprocjenjive važnosti za Srbiju u međunarodnoj areni.

Đurić je na sastanku sa kineskim ambasadorom u Srbiji Li Mingom naveo da je Srbija ponosna na izvanredne bilateralne odnose sa Kinom, koji su rezultat posebno bliskih ličnih odnosa dvojice predsjednika, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je podsjetio da Srbija i Kina imaju veoma plodnu saradnju i na ekonomskom, infrastrukturnom i kulturnom planu, te ukazao da je Kina, treću godinu zaredom, nesumnjivo najveći pojedinačni strani investitor u Srbiji, kao i jedan od vodećih spoljnotrgovinskih partnera i izvoznih destinacija.

Đurić je istakao da je od izuzetnog značaja zajednička izjava o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, kojom je u srpsko-kineskim odnosima otvoreno jedno novo poglavlje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: