Pucnjava u školi

Đorđević: Ključno pobijediti strahove i rekonstruisati događaj

  • Извор: СРНА
  • 13.05.2023. 10:21

Predsjednik Savjeta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu Igor Đorđević rekao je da je ključno skinuti jednu vrstu medijskog pritiska i manipulacija da je u toj školi bilo vršnjačkog nasilja i da su druga djeca maltretirala ubicu ili ga izbjegavala, te izrazio uvjerenje da djeca neće vidjeti ubicu na ulici.

"Ništa od toga nije tačno i zato želimo rekonstrukciju celog događaja, da javnost zna da je tamo problem u nečem drugom kod tog ubice. Ne postoji ništa iz škole što je to izazvalo", istakao je Đorđević.

Govoreći o zahtjevima, koje su roditelji uputili Vladi Srbije o rekonstrukciji događaja i objašnjenju kako se tragedija dogodila i kako teče istraga, kao i stručnom objašnjenju šta će biti sa dječakom koji je počinio zločin, Đorđević je rekao da zna da su teški za ispunjenje jer treba uvažiti zakonske okvire.

Kada je riječ o drugom zahtjevu, on smatra da je strah kod djece realan.

Dječak ubica nije nikakav genijalac: Psihološki profil otkriva jezive detalje

Dječak ubica nije nikakav genijalac: Psihološki profil otkriva jezive detalje

"LJudi neoprezno izlaze u medije i govore neke strogo pravne stvari, gde se uhvate jednog člana zakona i kažu ne možemo da ga osudimo. U redu, a šta možete? Neće valjda taj ubica biti na ulici? Ja verujem da neće, ali hajde da znamo, da deca znaju da sutra kada izađu u Tašmajdanski park neće on biti pored njih", dodao je Đorđević.

On je naveo da je najvažnije u ovom trenutku pobijediti strahove, rekonstruisati okolnosti koje su dovele do tragedije u toj školi, a da će se tugovati još dugo.

"Još je sve to bolno i blizu, još postoji doza straha, ali najbitnije je da polako vraćamo decu tamo gde i treba da budu - u školu i da velika većina te dece to rado prihvata i polako se vraća u neki normalan život", rekao je Đorđević za RTS.

Pogledajte reakcije Hrvata kada su čuli da Srbija ide u finale Evrovizije

Pogledajte reakcije Hrvata kada su čuli da Srbija ide u finale Evrovizije

On je naglasio da je psihološka podrška ključna u ovom trenutku i da se u školi trenutno odvijaju dvije vrste aktivnosti.

Đorđević je napomenuo da ne postoji zvanična odluka o tome kada će početi nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar", već je ideja da se djeca prate i da nastavnici i učitelji osjete trenutak kada djeca to požele.

U masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, trinaestogodišnjak je 3. maja ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja.

U pucnjavi je ranjeno šestoro učenika, od kojih je jedna djevojčica i dalje životno ugrožena, kao i nastavnica istorije.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.