Виши суд у Београду

Донијета одлука о Милораду Улемеку Легији

  • Извор: Курир
  • 05.07.2024. 15:09

Бивши командант Јединице за специјалне операције Милорад Улемек Легија (55), који служи казну од 40 година затвора у пожаревачкој Забели, остаће још двије године у најстроже чуваном дијелу тог затвора, такозваном Алкатразу.

- Виши суд у Београду, и то предсједник суда, донио је рјешење којим се према осуђеном Милораду Улемеку продужава издржавања казне затвора у посебном одјељењу за издржавање казне за кривична дјела организованог криминала. Издржавање казне у овом режиму, по овом рјешењу, може трајати најдуже двије године. Против овога је дозвољена жалба предсједнику Апелационог суда у Београду у року од три дана од пријема рјешења, с тим што жалба не одлаже извршење - потврђено је за Курир из Вишег суда у Београду.

Улемек је, подсјетимо, осуђен на четири максималне казне од по 40 година затвора због организовања убиства премијера Зорана Ђинђића, кривичних дјела земунског клана, четвороструког убиства на Ибарској магистрали, као и због убиства Ивана Стамболића и покушаја убиства Вука Драшковића.

Хакери се користе вјештачком интелигенцијом за злонамјерне акције

Хакери се користе вјештачком интелигенцијом за злонамјерне акције

Он је, подсјетимо, у притвору од 2004, а у "Алкатразу" у ком важе посебно строге мјере налази се од 2010. године. Како је Курир писао, он је био први становник овог "затвора у затвору".

- На сваке двије године, одлука о томе да ли је испунио "услове" да буде пребачен у неки од "слободнијих" павиљона Забеле се преиспитује. На сваку, којом је Улемеку Виши суд продужио мјеру боравка у најстрожем режиму, он се жалио Апелационом суду, али су жалбе увијек одбијене - подсјећа саговорник Курира.

Огласио се НАТО о састанку Путина и Орбана

Огласио се НАТО о састанку Путина и Орбана

Иначе, због тога што у овом дијелу затвора Забела осуђеници немају право на љубавну собу и брачне посјете, Легија је прошле године ступио у штрајк глађу, али га је убрзо и прекину.

(Фото: Јутјуб/Скриншат/Вук канал)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.