Viši sud u Beogradu

Donijeta odluka o Miloradu Ulemeku Legiji

  • Izvor: Kurir
  • 05.07.2024. 15:09

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija (55), koji služi kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, ostaće još dvije godine u najstrože čuvanom dijelu tog zatvora, takozvanom Alkatrazu.

- Viši sud u Beogradu, i to predsjednik suda, donio je rješenje kojim se prema osuđenom Miloradu Ulemeku produžava izdržavanja kazne zatvora u posebnom odjeljenju za izdržavanje kazne za krivična djela organizovanog kriminala. Izdržavanje kazne u ovom režimu, po ovom rješenju, može trajati najduže dvije godine. Protiv ovoga je dozvoljena žalba predsjedniku Apelacionog suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rješenja, s tim što žalba ne odlaže izvršenje - potvrđeno je za Kurir iz Višeg suda u Beogradu.

Ulemek je, podsjetimo, osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića, krivičnih djela zemunskog klana, četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

Hakeri se koriste vještačkom inteligencijom za zlonamjerne akcije

Hakeri se koriste vještačkom inteligencijom za zlonamjerne akcije

On je, podsjetimo, u pritvoru od 2004, a u "Alkatrazu" u kom važe posebno stroge mjere nalazi se od 2010. godine. Kako je Kurir pisao, on je bio prvi stanovnik ovog "zatvora u zatvoru".

- Na svake dvije godine, odluka o tome da li je ispunio "uslove" da bude prebačen u neki od "slobodnijih" paviljona Zabele se preispituje. Na svaku, kojom je Ulemeku Viši sud produžio mjeru boravka u najstrožem režimu, on se žalio Apelacionom sudu, ali su žalbe uvijek odbijene - podsjeća sagovornik Kurira.

Oglasio se NATO o sastanku Putina i Orbana

Oglasio se NATO o sastanku Putina i Orbana

Inače, zbog toga što u ovom dijelu zatvora Zabela osuđenici nemaju pravo na ljubavnu sobu i bračne posjete, Legija je prošle godine stupio u štrajk glađu, ali ga je ubrzo i prekinu.

(Foto: Jutjub/Skrinšat/Vuk kanal)

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.